Akavede – men spændende – regler om hestevæddeløb

Det er ikke helt løgn, når vi påpeger, at hestevæddeløb lidt har fået en revitalisering i Danmark hvad angår sportsgrene som helhed i løbet af de sidste par år.

Kort fortalt ligger forklaringen især i, at monopolet er blevet brudt desangående, hvem der må udbyde bets og odds på hestevæddeløb. 

Dette har medført, at især unge og nye bettere, der er specielt aktive på mobilen, har fået en bedre og større mulighed for at spille om penge på hestevæddeløb – hvilket derudover har givet sporten et tiltrængt og fornyet fokus.

Førhen skulle man fysisk som better dukke op på en af de udvalgte ni væddeløbsbaner i Danmark for at kunne bette, og selvom antallet af baner måske kan lyde højt, og Danmark ikke er så stort geografisk, så har det stadig holdt mange mennesker fra at dukke op, når der var så meget anden underholdning lige ved hånden derhjemme.

Derfor var det mest garvede bettere og spillere, der dukkede op for at hygge, deltage og besigtige en sport, der i Danmark har rødder helt tilbage til 1700-tallet, hvor man endda påstår, at alle danske, professionelle væddeløbsheste kan spores tilbage til den samme engelske hest, der blev hentet til landet dengang.

Men en ting er den nye optimering i at kunne bette nemmere på spillet, noget andet er at sætte sig ind i afarterne af væddeløb med heste.

Som udgangspunkt er der heldigvis få grene af disse sports-arter, og formålene ved dem er nemme at gå til, men det er de få, specifikke regler, som kan være svære at overskue de første par gange, der kan gøre spillet ekstra spændende.

Af gode grunde taler man jo om staldtips i forbindelse med at bette generelt, for der er stor mytologi og spænding i det at bette korrekt på hestevæddeløb – hvor der også er rigtig mange penge involveret.

Er du klar på at bette på hestevæddeløb?

Anders Lundtang Hansen