Find det skarpeste tilbud på gulvafslibning nær dig

Er dit gamle trægulv noget træt i overfladen? Så kan du give det nyt liv med en professionel gulvafslibning.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Ved en professionel gulvafslibning vil gulvsliberen anvende en særlig maskine som er designet til netop dette formål. En maskine til afslibning af gulve er forsynet med en roterende slibe rondel på hvilken man kan montere sandpapir.

Der anvendes sandpapir i varierende korn størrelser til en gulvafslibning – først groft, dernæst fint. Når maskinen føres hen over gulvet vil det øverste lag af træværkets overflade på skånsom, dog effektiv, vis fjernes. Det betyder at alt hvad der hedder pletter og skjolder fra spildte væsker samt grimme misfarvninger og gullige plamager fra solfalming vil forsvinde.

Det samme gælder de gråligt matte slidspor samt overfladiske ridser og skrammer som uvægerligt fremkommer ved daglig slitage. Derved vil et nyt trægulv åbenbares, helt jævnt og ensartet i overfladen og flere toner lysere end før. Og så er gulvet faktisk parat til en afsluttende efterbehandling med eksempelvis olie, sæbe eller lak.

Hvem kan udføre en gulvafslibning?

I princippet kan du godt selv udføre en gulvafslibning. Du skal blot være opmærksom på at en gulvafslibning er et stykke temmelig hårdt arbejde som kræver et vist rutineret håndelag. Et sådant har en erfaren gulvsliber – og derfor bør du altid overlade opgaven med afslibning af gulve til en sådan.

Når du lader en faglært gulvmand varetage gulvafslibning og efterbehandling er du garanteret det optimale resultat i form af smukke og ensartede gulve som kan holde sig flotte og skinnende i mange år. Du vil endvidere kunne opnå garanti på det færdige resultat – og en professionel gulvsliber vil kunne give dig kvalificeret rådgivning og vejledning omkring gulvets fremtidige pleje og vedligeholdelse.

Du kan læse mere om gulvafslibning og efterbehandling, og se hvor du finder en dygtig gulvsliber nær dig, på https://have-hus.dk/aktiviteter-undervejs-ved-en-gulvafslibning/.

Astrid Pedersen