Sådan kan du opgradere din bil

advertorial

Hvis du tilbringer mange timer ude på de danske motorveje, så er det vigtigt, du har det rette udstyr til din bil. Det kan gøre køreoplevelsen betydelig bedre og nemmere for dig, så du ikke mangler noget, når du sidder bag rattet. Læs med i dette indlæg, hvor vi har listet nogle muligheder ned til dig, som du kan få installeret i din bil.

 

1. Fartpilot

Hvis du bruger meget af din tid ude på motorvejen, så kan du overveje at få installeret en fartpilot til din bil. Det kan hjælpe dig med, at du ikke kommer til at køre for hurtigt, samt du ikke skal have foden på speederen hele vejen. Det kan godt være belastende at have foden halv nede på speederen på hele din tur. Det kan godt give lidt krampe i benene, hvor du med en fartpilot bedre kan slappe af, imens fartpiloten selv regulerer hastigheden for dig. Du skal naturligvis stadig have fødderne ved din speeder og bremse (og kobling, hvis du har manuelt gear). Du kan få fartpiloter, der selv regulerer hastigheden, når fartskiltene ændrer sig. Det gør køreoplevelsen nemmere for dig, og du undgår at få fartbøder.

 

2. Elektronisk parkeringsskive

Hvis du bor inde i en storby, hvor du hver dag skal lede efter en parkering, så kan du overveje at få en elektronisk parkeringsskive. Her skal du ikke altid huske på at få stillet parkeringsskiven, før du forlader bilen. Du har sikkert før glemt at få stillet parkeringsskive og vendt tilbage til din bil, med en lille gul lap siddende i vinduet. Det er du sparret for med en elektronisk parkeringsskive. Parkeringsskiven sætter sig selv, når du slukker for bilen. Bare husk at placere parkeringsskiven i den side af bilen, hvor de skal normalt sidde. Så kan alle parkeringsvagter se den, når de skal tjekke tiden.

 

3. Navigationssystem

Afhængigt af hvor gammel din bil er, så kan du få installeret et navigationssystem til din bil. Det er de færreste, der ved hvordan man læser et vejkort i dag, fordi de fleste af os har en form for navigation på vores smartphones. Med et navigationssystem til din bil mindsker du risikoen for at køre forkert, og du kommer frem til din destination i tide med den hurtigste rute. Det gør også, at du ikke skal sidde fysisk med din mobil i hånden og se på rutevejledningen, imens du kører.

Steffen Petersen